Dakpark Rotterdam zoekt bouwtalent

Dakpark Rotterdam zoekt bouwtalent

Nieuws
Door: Petra Starink | 04-01-2017

Dakpark RotterdamStichting Dakpark Rotterdam nodigt ontwerpers en bouwers uit om een ontwerp te maken voor de ontmoetingsruimte in de BuurtTuin van het Dakpark Rotterdam, het grootste openbare park op een dak. Het nieuwe gebouw moet duurzaam, zelfvoorzienend en multifunctioneel zijn. De inschrijving voor de ontwerpwedstrijd ‘bijzonder buiten zoekt innovatief binnen’ moet 13 februari 2017 binnen zijn.

Ontwerpwedstrijd

De ontwerpwedstrijd bestaat uit 2 rondes
– ronde 1: inschrijvers worden gevraagd een visie in te dienen voor het paviljoen. Deze moeten geanonimiseerd ingediend worden. Een jury selecteert drie ontwerpen.
– ronde 2: de drie geselecteerden werken hun ontwerp uit, tegen een vergoeding van €3000,- incl. BTW.
Klik hier voor de voorwaarde om mee te doen.

Participatie bewoners en gebruikers

Door de steun van het VSB-fonds, Oranjefonds, Stichting Volkskracht, Job Dura Fonds (in 2014 won het dakpark de Job Dura prijs) en Gemeente Rotterdam gaat in 2017 de wens van veel mensen in vervulling: een ontmoetingsruimte op het Dakpark. Het betreft een bijzonder locatie aan de voet van het Dakpark tegen de helling van een dijklichaam. Een uitdaging voor vernieuwend en anders ontwerpen en bouwen. De ontwikkeling van deze ruimte gebeurt samen met bewoners en , gebruikers van het Dakpark. Zij hebben het Programma van Eisen opgesteld.

Foto: Rotterdamarchitectuurprijs.nl

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.