Transformatie Google kantoor door D/DOCK

Transformatie Google kantoor door D/DOCK

Nieuws
Door: Petra Starink | 19-03-2014

In Amsterdam is het eigenzinnige kantoor van Google geopend. Ontwerpstudio D/Dock heeft dit kantoor getransformeerd tot een interactief landschap voor het lokale Google team. De garage waar Larry Page en Sergey Brin Google ooit oprichtte, diende als inspiratiebron voor het ontwerp van het interieur.

Knipoog naar Nederlandse cultuur

Eigenzinnige elementen verwijzen naar dit tijdperk, van graffiti graphics op de muren en armaturen in de vorm van kartonnen dozen tot de industriële open plafonds. Het kantoor geeft een subtiele knipoog naar de Nederlandse cultuur , de balie bij de entree is in de vorm van een bakfiets. In het restaurant zijn plafondplaten in de vorm van stroopwafels neergehangen en op de muren staan Delfts Blauwe graphics.

In het kantoor is een hergebruikte Febo automatiek te vinden. Medewerkers van  Google trekken daar nu geen kroketten meer uit maar computer accessoires als snoertjes en opladers. Een authentieke jaren zestig Otten caravan siert de vijftiende verdieping van het kantoor. De sleurhut, inclusief knusse kussens en vintage meubilair, doet nu dienst als informele meeting room.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelde een grote rol in de transformatie. Bestaand meubilair, individuele werkplekken en onderdelen van de micro-kitchens kregen een tweede leven na hergebruik. D/DOCK werkte uitsluitend met gezonde materialen opgenomen in Google’s ‘Healthy Material List’ en focuste in het bijzonder op het energie- en waterverbruik, om tot een zo duurzaam mogelijk kantoor te komen.

Volgens Coen van Dijck, partner van D/DOCK, is het Google kantoor een feel good kantoor. “Het is een plek die mensen beter laat functioneren door een werkomgeving te creëren die aan ieders behoeften voldoet”. De gym, meditatie kamer en de desk bikes bieden de medewerkers van Google de mogelijkheid in vorm te blijven, zowel fysiek als mentaal.

Bron en beeld: D/Dock

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.