De Bunker uitgebreid tot woontoren

Nieuws

De Bunker uitgebreid tot woontoren

Door: Petra Starink | 19-12-2016

De Bunker in Eindhoven, het voormalige studentencentrum van de Technische Universiteit wordt gerenoveerd en krijgt een uitbreiding in de vorm van een toren. Eind 2015 heeft een combinatie van ontwikkelaars RED Company en Being Development samen met architectenbureau Powerhouse Company de ontwikkelprijsvraag voor het pand gewonnen. Het winnende plan is in het afgelopen jaar verder ontwikkeld in nauwe samenwerking met de TU/e en de gemeente Eindhoven.

Architect Huig Maaskant

Het plan voorziet in een zorgvuldige renovatie en uitbreiding van De Bunker, een monumentaal gebouw ontworpen door architect Huig Maaskant uit de late wederopbouwperiode. Aan De Bunker, gelegen aan de noordkant van het Centraal Station, zal een toren worden toegevoegd die voortborduurt op het karakter van De Bunker. Diverse architectonische elementen van het huidige gebouw zijn door Powerhouse Company (winnaar van de Maaskantprijs voor Jonge architecten in 2011) hergebruikt in het ontwerp van de toren, waarmee een onlosmakelijk geheel wordt gecreëerd en het ontwerp van Maaskant met respect wordt behandeld.

Mix van functies

Het geheel zal een uitgebreide mix van functies kennen, met voornamelijk wonen, kantoren en een grand-café. Er zijn gesprekken om een short-stay hotel toe te voegen. Het gebouw zal worden voorzien van de nieuwste technologische toepassingen en zal hiermee een voorbeeld worden van een innovatieve mixed-use ontwikkeling.

Het initiatief is door het College van B&W goedgekeurd en zal opgenomen worden in de prioriteitennota van de Gemeente Eindhoven. De oplevering is voorzien in 2019.

Beeld: Powerhouse Company

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.