De Drijfveer dankzij crowdfunding

Nieuws

De Drijfveer dankzij crowdfunding

Door: Petra Starink | 21-10-2015

Door middel van crowdfunding is er de laatste 10 weken ruim zestien duizend euro binnengehaald door jonge ondernemers voor het afbouwen van het eerste drijvende gebouw De Drijfveer van de Floriade 2022 in Almere.

Gebouw van plantaardige materialen

De Drijfveer is een drijvend gebouw dat gemaakt is van plantaardige materialen. Het gebouw is een ontwerp van Noëlle Dorenbos en Koen Kaljee. De Drijveer wordt helemaal zelfvoorzienend. Het wekt energie op, zuivert water en verwerkt afval. Koen Kaljee:  “In het ontwerp combineren we hi- en low-tech. Krom hout uit de Flevopolder contrasteert met de strakke lijnen. Dankzij het flexibele ontwerp kan het gebouw voor diverse activiteiten worden gebruikt. Koen Kaljee verwacht het gebouw eind 2015 te voltooien.

Urban Greeners

De komende zeven jaar bouwt de Floriade Almere 2022 aan een zelfvoorzienende stadswijk. De Drijfveer is de uitvalsbasis van de Urban Greeners, de jonge voorhoede van de Floriade 2022 in Almere. Urban Greeners steunt jonge ondernemers bij het opzetten van projecten die meebouwen aan deze stadswijk. 

Vanaf januari 2016 is de ruimte te boeken op drijfveer.net.
De voortgang van de bouw is te volgen via instagram.com/drijfveer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.