De duurste woningtrap ter wereld

Actualiteiten, Nieuws, Productnieuws

De duurste woningtrap ter wereld

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-04-2022

In het Franse Saint-Tropez is de duurste woningtrap ter wereld opgeleverd. Hij bestaat uit twee verdiepingen en is opgebouwd uit marmer voorzien van een dubbele bekleding van gepolijst gips op de leuningen. Volgens leverancier EeStairs (Barneveld) is het een toonbeeld van absolute luxe.

Peter Mikic is interieurontwerper uit Londen en kreeg de opdracht het interieur te ontwerpen voor een vakantievilla van een Britse ondernemer in St Tropez. In het ontwerp zette hij de monolithische karakteristieke trappen letterlijk centraal. Voor de gedetailleerde realisatie van het project nam hij EeStairs als verantwoordelijke in de arm. Inclusief de op maat gemaakte trapverlichting en de visueel dramatische balkonbalustrade in glas en messing.

Opbouw

De twee spiraalvormige trappen springen onmiddellijk in het oog bij het betreden van de woning via de voordeur. Elk deel van de trap lijkt daarbij te gloeien met zacht licht. Het gladde trapplafond en de tweelaagse balustrade zijn bedekt met marmer en gepolijst gips. Het gips heeft een oppervlaktebehandeling ondergaan die voor het eerst werd gebruikt in het oude Rome.

Het pleisterwerk was een uitdagend klus. Deze is in verschillende lagen aangebracht op Fermacell en secties van nauwkeurig gebogen multiplex. Daarna is het bevestigd op de balustrades ter plaatse. Het sensuele effect is versterkt door de binnenbalustrades, treden en stootborden te bedekken met lasergesneden delen van Italiaans marmer.

Duur

Het ontwerpen en installeren van de trap gebeurde over een periode van twee jaar. Het vervaardigen van de materialen kostte 700 uur en de daadwerkelijke bouw nog eens 700 uur. De Britse eigenaar – die anoniem wil blijven – betaalde 2,5 miljoen euro voor deze trap in zijn vakantievilla.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.