De Fundatie open!

Nieuws

De Fundatie open!

Door: Jacqueline Knudsen | 30-05-2013

Museum de Fundatie Zwolle wordt op 31 mei officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden en opent 1 juni voor het publiek. Een bouwproces van ruim een jaar is dan succesvol afgesloten. Het  neoclassicistische gebouw, in 1843 gebouwd als Paleis van Justitie, is voorzien van een spectaculaire dubbele ellips als opbouw, naar ontwerp van architect Hubert-Jan Henket. De uitbreiding is bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels en omvat bijna 1000 m2 tentoonstellingsruimte.
De opening  wordt gevierd met drie tentoonstellingen: The way I see it, met foto’s en films van Pieter Henket – de zoon van de architect- die al 15 jaar als fotograaf met succes werkt in de VS,  Dans op de vulkaan over de kunst en leven in de Republiek van Weimar / het interbellum in Berlijn en Duitsland en Dum Vivimus Vivamus, beelden uit de jeugd van Jeroen Krabbé, schilderijen op basis van zijn eigen kindertekeningen en oude familiefoto’s.

In juni komt in ArchitectuurNL een artikel over de architectuur van de uitbreiding naar aanleiding van een interview met architect Hubert-Jan Henket. Hier vast een enkele beelden van de dag voor de opening. 

Op 1 juni is museum De Fundatie gratis toegankelijk voor het publiek van 10 uur tot 22 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.