De groene architectuurgids van Amsterdam

Actualiteiten, Nieuws

De groene architectuurgids van Amsterdam

Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-08-2022

Het centrum voor Architectuur in Amsterdam – arcam – zocht uit wat de groenste gebouwen van Amsterdam zijn. Naar aanleiding van de analyse bracht de organisatie ‘De groene Architectuurgids van Amsterdam 2000-2025’ uit. Tijdens het event ‘De 25 groenste gebouwen van Amsterdam’ op 26 september wordt de gids gepresenteerd.

‘De groene architectuurgids van Amsterdam’ bevat de groenste gebouwen van 2000 tot en met 2025. De verschillende gebouwen zijn inzichtelijk gerangschikt op meetbare begrippen zoals energieprestatie (EPC/BENG) en circulariteit (MAT1 en MPG). Daarnaast op een kwalitatieve indicatie van natuurinclusiviteit en klimaatadaptiviteit.

De gids laat zien hoe de stad letterlijk en figuurlijk vergroent. De cijfermatige benadering maakt daarbij dat de projecten vergelijkbaar zijn. De selectie biedt bovendien ruimschoots aanleiding tot discussie. Wat is groen? Hoe kunnen we dat het beste meten? Wat is het effect van groene criteria in tenderbeleid? En zijn de groenste gebouwen ook de beste?

Programma bijwonen

De gids wordt gepresenteerd tijdens ‘de 25 groenste gebouwen van Amsterdam’. Dit programma is fysiek te bezoeken of op een later tijdstip online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via het YouTube-kanaal van Arcam.

RESERVEER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.