De Laurenskerk ‘Een monument vol verhalen’

De Laurenskerk ‘Een monument vol verhalen’

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-09-2010

Vanaf 11 september 2010 zal een nu goeddeels onzichtbaar deel van de geschiedenis van de Laurenskerk in Rotterdam weer tot leven worden gebracht: de meerjarige expositie: ‘De Laurenskerk, ‘een monument vol verhalen’ opent haar deuren! Aan de hand van een twintigtal thema’s wordt door middel van afbeeldingen en verhalen de historie van de Laurenskerk op bijzondere wijze ontsloten. Het tentoonstellingsconcept is een multimediaal ontwerp van bureau Kossmann.dejong uit Amsterdam. Bezoekers krijgen een reis langs twintig thema’s, waarmee de geschiedenis van de Laurenskerk en van Rotterdam – van de Middeleeuwen tot nu – echt tot leven komt. De muren spreken over heden en verleden, over leven en dood, over de wederopbouw en de stilte van de stad.

In elke kapel wordt een ander thema belicht, waarop de vormgeving aansluit. Er worden zowel religieuze als niet religieuze thema’s ingezet en komen actuele, universele vraagstukken zoals leven, dood en devotie aan bod. Zo is een nieuwe laag aan de geschiedenis en de sobere wederopbouwarchitectuur van de kerk toegevoegd. Een speciaal ontwikkeld audioboek, dat elke bezoeker krijgt bij aanvang van de tentoonstelling, geeft uitleg en verdieping door verschillende mensen verhalen te laten vertellen.

Naast de bouw van de tentoonstelling zijn de ontvangstruimtes opgeknapt. De officiële opening is op vrijdag 10 september 2010. Vanaf zaterdag 11 september staan de deuren van de Laurenskerk open en kan het publiek kennis maken met de permanente tentoonstelling. Omdat het 11 september Open Monumentendag is wordt er geen entreegeld gevraagd. De audio-guide kan die dag voor € 2,50 gebruikt worden.

Openingstijden
Na 11 september is de Laurenskerk te bezoeken op dinsdag t/m zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur (behoudens tijdens evenementen). Klik hier voor de openingstijden.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.