De Nieuwe Rijksbouwmeester, debat en film

De Nieuwe Rijksbouwmeester, debat en film

Evenementen, Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 07-04-2015

In 2015 zal er een nieuwe Rijksbouwmeester aantreden. Het Rijksvastgoedbedrijf van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties publiceerde een profiel met een taakomschrijving. Komt dat profiel overeen met de verwachting van de vakgemeenschap van de Rijksbouwmeester? Op 11 mei organiseert Architectuur Lokaal een openbaar debat over de Nieuwe Rijksbouwmeester onder leiding van Felix Rottenberg.

De vorige Rijksbouwmeester, Frits van Dongen, is in november 2014 afgetreden. Sinds januari 2015 is Koen van Velsen toegetreden tot het College van Rijksadviseurs als Rijksadviseur Architectuur. Samen met Rients Dijkstra en Eric Luiten vervult Van Velsen de taken van de Rijksbouwmeester totdat er een nieuwe Rijksbouwmeester is benoemd. Het profiel voor de nieuwe Rijksbouwmeester is hier te lezen.

Film

Om een indruk te krijgen van de wensen van tal van betrokkenen uit de praktijk maakte Victor Vroegindeweij, op verzoek van Architectuur Lokaal, speciaal voor dit debat de film De Nieuwe Rijksbouwmeester. Daarin geven onder meer Astrid Sanson (gemeente Rotterdam), Jeroen de Willigen (Stadsbouwmeester van Groningen), Elma van Boxel (ZUS), Wouter Vanstiphout (hoogleraar Politics as Design TU Delft),  Janny Rodermond (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Carel de Reus (careldereus.bv), Marco van Zandwijk (Ruimte OK), Cilly Jansen (Architectuur Lokaal), Boris Hocks (POSAD), Carolien Ligtenberg (ZWIRT), Thijs Asselbergs (hoogleraar Architectural Engineering TU Delft) en José van Campen (WoordEnPlaats) hun visie op de toekomstige Rijksbouwmeester, als aftrap voor het debat.

Datum: maandag 11 mei 2015

Tijd: 19.00 – 22.00 (incl. borrel)

Locatie: Lloyd Hotel & Cultural Embassy  Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam

Aanmelden: via dit formulier

Foto: afscheid Frits van Dongen als Rijksbouwmeester

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.