De nieuwe zetel van AGC Glass Europe komt in Louvain-la-Neuve

De nieuwe zetel van AGC Glass Europe komt in Louvain-la-Neuve

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-06-2010

Nu het huurcontract ten einde loopt, besliste AGC Glass Europe, om functionele en economische redenen, het historisch gebouw in Bosvoorde te verlaten en een nieuwe zetel te bouwen in Louvain-la-Neuve (België). Deze zal in 2013 alle administratieve en managementdiensten van de groep huisvesten, die momenteel over verschillende plaatsen in het land gespreid zijn (1).

Deze keuze werd gemaakt om ongeveer 500 medewerkers samen te brengen in een zelfde gebouw en de vastgoedkosten van de groep te drukken, in een minder dure omgeving en met een doordachte modulaire indeling van het gebouw. De site van Louvain-la-Neuve ligt in het verlengde van de Brusselse agglomeratie. Een bijkomend voordeel is de ligging in de nabijheid van heel wat productie-units van de groep, en in het hart van een dynamisch bedrijvenpark en de infrastructuur van de stad en van bepaalde publiek toegankelijke universitaire instellingen. Bovendien is het verkeersnet in de buurt bijzonder efficiënt (snelweg, trein, toekomstig GEN). Het personeel zal dan ook sterk aangemoedigd worden om daar gebruik van te maken.

Voor de bouw van de nieuwe zetel werd een Europese projectenwedstrijd voor architecten en studiebureaus ingericht (2). Omdat het gebouw een toonbeeld van de glastoepassingen moet worden, in het kader van innovatie en duurzame ontwikkeling, stelde AGC Glass Europe vijf vereisten voorop, die de creativiteit en de deskundigheid van de deelnemers aan de wedstrijd moesten aanspreken. Zo moet het gebouw:
• voldoen aan het criterium van «nul energie»;
• een tijdloze dimensie hebben, die ontsnapt aan architecturale modetrends;
• de informele communicatie, ontmoetingen en uitwisselingen bevorderen;
• de positionering van AGC op het vlak van innovatie onderbouwen;
• putten uit het ruime gamma architecturaal en decoratief glas van AGC Glass Europe.

De nieuwe zetel, – een investering van zowat 29 miljoen € -, zou in de loop van het eerste halfjaar van 2013 klaar moeten zijn om de bewoners te verwelkomen. AGC Glass Europe zal in deze nieuwe zetel het personeel een arbeidsomgeving en –modaliteiten aanbieden die flexibiliteit en efficiëntie combineren.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.