De Paviljoens komen naar Amersfoort

De Paviljoens komen naar Amersfoort

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-09-2014

In de Nieuwe Stad, een project waarbij het Oliemolenkwartier in Amersfoort wordt herontwikkeld komt een iconisch gebouw: De Paviljoens. De Paviljoens zijn in opdracht van kunstcurator Jan Hoet ontworpen door de architecten Robbrecht en Daem.

Documenta IX in Kassel

In 1992 diende het gebouw honderd dagen als tentoonstellingsruimte tijdens de kunsttentoonstelling Documenta IX in Kassel. In 1994 heeft de gemeente Almere De Paviljoens in gebruik genomen als gemeentelijke kunstinstelling: Museum De Paviljoens. Het museum sloot in juli 2013 haar deuren. De gemeente Almere verkocht het gebouw voor 50.000 euro aan investeerder Schipper Bosch.

Variatie aan architectuur

In Almere is nu gestart met de ontmanteling van het gebouw en aan het einde van het jaar zullen De Paviljoens aan hun derde leven beginnen als De Nieuwe Stad Paviljoens. De Paviljoens staan voor een grote variatie aan architectuur, materiaalkeuze en kwaliteit. Het wordt een plek waar talentontwikkeling centraal staat. Investeerder Schipper Bosch, de gemeente Amersfoort en stedenbouwkundig bureau ZUS zijn sinds 2013 bezig met de herontwikkeling van het Oliemolenkwartier tot een innovatieve microstad.

Op 24 september wordt de komst van De Paviljoens gevierd. Op die dag kun je de toekomstige plek van de Nieuwe Stad Paviljoens bekijken en een rondleiding krijgen door de Nieuwe Stad.

Voor meer informatie kijk op www.denieuwestad.nl

Bekijk hier de video

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.