De school als stad

De school als stad

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-04-2013

Op dinsdag 16 april wordt de film ‘De school als stad’ gepresenteerd in Filmhuis De Keizer in Deventer.  Architect Herman Hertzberger speelt de hoofdrol in deze film.

Scholen ontwerpen is een vak apart. Naast de enorme beperkingen die de beschikbare budgetten spelen, vraagt het ontwerpen van een inspirerende en aantrekkelijke leeromgeving voor kinderen speciale kwaliteiten. Architect Herman Hertzberger (1932) heeft in zijn lange en nog steeds voortgaande carrière vele scholen ontworpen. Hij deed dat altijd vanuit een visie die uitgaat van de belevingswereld van het lerende kind. Hoe hij dat doet en welke obstakels daarbij genomen moeten worden laat de film ‘De school als stad’ goed zien.

De film toont de positie van de architect vandaag de dag en de slag die Herman Hertzberger levert om zijn plannen uitgevoerd te krijgen. Hij worstelt, geniet, moppert, relativeert en haalt daar waar mogelijk zijn gelijk. De film zal worden ingeleid door Gustaaf Vos, producent van de film. Vos zal vertellen over de belevenissen in de verschillende scholen tijdens het productieproces en over de bijzondere samenwerking met de uitgesproken en zeer gedreven architect Hertzberger. Regie van de film is in handen van Moniek van de Vall.

De film begint om 20.30 in filmhuis De Keizer , Keizerstraat 78 in Deventer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.