De Tijdtrap in de Markthal

De Tijdtrap in de Markthal

Nieuws
Door: Petra Starink | 29-09-2014

De tijdtrap in de markthalKoningin Máxima opent woensdagmiddag 1 oktober de Markthal in Rotterdam,de plek waar eens de stad Rotterdam ontstond. Het ontwerp van de Markthal is van architectenbureau MVRDV. Tijdens het graven van de parkeergarage kwamen er archeologische vondsten naar boven. Kossmann.de jong heeft nu een tentoonstelling ontworpen in het ondergrondse trappenhuis: de Tijdtrap.

Een roltrappenhuis in het hart van de Markthal leidt naar de winkels in het souterrain en de parkeergarage, 15 meter diep. Dit trappenhuis is door Kossmann.dejong uitgewerkt als reis door de tijd.In de ruimtes onder de roltrappen worden bodemvondsten tentoongesteld en via touchscreens komen de bezoekers meer te weten over de objecten die gevonden zijn.

De vier verdiepingen worden met elkaar verbonden door een tijdlijn van jaartallen. Iedere verdieping staat voor een andere periode in de geschiedenis van de stad. Op alle glazen wanden van het trappenhuis zijn grafische prints aangebracht. Door te spelen met de mate van transparantie ontstaan steeds nieuwe “kijkgaten in de tijd”.Dit levert steeds nieuwe beelden op zowel in het trappenhuis als op de parkeerlagen. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Het verleden van deze locatie waar nu de Markthal staat levert een bijdrage aan de beleving en historische identiteit van de binnenstad van Rotterdam.
De Tijdtrap is een initiatief van Provast en de gemeente Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.