De toekomst van de groene woonkamer

Nieuws

De toekomst van de groene woonkamer

Door: Petra Starink | 21-08-2012

Op de Floriade in Venlo staat het opvallende paviljoen van ’7922 ondernemers maken wonen natuurlijk’. In dit paviljoen is te zien hoe men groen kan integreren in je huis en in je dagelijks leven.

Als je het paviljoen binnenloopt dan is niets wat het lijkt.  Je bent binnen, maar waant je in de buitenlucht en de groene omgeving van het huis. De tafel is gedekt met gras. In de keuken zijn de wanden bekleed met vakken waarin kruiden hangen. Altijd handig bij het koken. Als je de tuin inloopt voel je je verre van buiten. Er staan ligbedden bekleed met mos en sedumplantjes. In de boom hangen ledlampjes. Het dak van het huis is bekleed met mos-sedum. De inrichting van het huis geeft een sprookjesachtige sfeer.

Anno 2012 halen we steeds meer van binnen naar buiten, tegelijkertijd halen we steeds meer groen van buiten naar binnen. Met andere woorden grijs is groen en groen is grijs
Hoe groen wordt de woonkamer in de toekomst? Ontdek op de Floriade  de omgekeerde woonwereld en ervaar de meerwaarde van groen. De Floriade in Venlo is nog geopend tot 7 oktober 2012.

Foto’s: Petra Starink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.