De Zuid door LEVS architecten

Actualiteiten, Nieuws

De Zuid door LEVS architecten

Door: Petra Starink | 30-04-2015

Het oude Norfolk-Line terrein in Scheveningen wordt een levendig gebied voor wonen, werken en ontspanning. LEVS architecten heeft van ASR Vastgoed Ontwikkeling de opdracht gekregen om als coördinerend architect de volgende fase van het deelgebied uit te werken. Het gaat om ‘De Zuid’ met 400 appartementen en woningen op steenworpafstand van de duinen en het strand.

In 2013 heeft LEVS architecten op basis van het stedenbouwkundig plan van Urbis het structuurontwerp voor ‘De Zuid’ gemaakt. Hiermee zijn uitgangspunten voor massa-opbouw, bouwstructuur, parkeergarages, programmaverdeling, woningtypologie en plattegronden vastgelegd. Het structuurontwerp maakt tegelijkertijd flexibiliteit in programma en architectonische diversiteit in het langjarige ontwikkelingsproces mogelijk.

Grote diversiteit aan architectuur

De plannen voor de eerste fase ZuidDuin zijn gereed. De appartementen zijn gevarieerd in hoogte, plastiek en architectuur, met grote balkons en terrassen. De appartementengebouwen staan op een gezamenlijke parkeergarage voor alle woningen. Het gebied met grondgebonden woningen is autoluw en kleinschalig van opzet met een grote diversiteit aan woningtypes en architectuur. Op verschillende plekken is vanuit de woonstraten en pleintjes zicht op duinen en haven.

Coördinerend architect

De architectonische uitwerking van de appartementengebouwen aan de Houtrustweg is van LEVS, Marlies Rohmer en ONX. Door de onderlinge afstemming hebben de appartementengebouwen zowel samenhang als een eigen identiteit gekregen. LEVS architecten is hierbij als coördinerend architect opgetreden. Voor de basistypen van de grondgebonden woningen in het binnengebied hebben Broos de Bruijn en HOYT een pallet van opties voor massa, gevel en materiaalkeuze ontworpen.

Projectgegevens:
Opdrachtgever: ASR Vastgoed Ontwikkeling
Stedenbouwkundig plan in opdracht van de Gemeente Den Haag: Urbis
Coördinerend architect en planuitwerking: LEVS architecten
Architectonische uitwerking:
Blok 1: LEVS architecten
Blok 2-3: Architectenbureau Marlies Rohmer
Blok 4:  ONX architecten
Binnengebied: Broos de Bruijn architecten en HOYT architecten
Beeld: LEVS architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.