De Zwarte Hond wint ontwerpprijs

De Zwarte Hond wint ontwerpprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-10-2007

De Zwarte Hond uit Groningen is door de jury gekozen als het beste ontwerp voor Drechterland. Het ontwerp van het centrumplan kan geleidelijk worden uitgevoerd, te beginnen met de bouw van het gemeentehuis op de plek waar nu de apotheek staat. Oude structuren worden hersteld en veel nu verborgen water zal weer zichtbaar worden. Op het deel van de maquette zijn de sloten weer prominent aanwezig.

Geef een visie op de ontwikkeling van het centrum, ontwerp een gemeentehuis en realiseer dit allemaal stapsgewijs. Kort door de bocht was dit de opdracht waarop architecten konden reageren. Een mogelijk eindplaatje van het centrum. Links boven het nieuwe gemeentehuis. Daaronder de begfraafplaats. In de zomerperiode zijn deze architectenbureaus druk in de weer geweest om aan hun presentatie te werken.

Nu de ontwerper bekend is, kan het project echt van start. Er zal bijvoorbeeld een projectontwikkelaar geselecteerd gaan worden die de bouw gaat uitvoeren. Er wordt nog uitgebreid gesproken over het ontwerp. Wordt dit het nu? is een veelgehoorde vraag. Maar daar is in deze fase geen duidelijk ‘Ja’ op te geven. Uiteraard zal het ontwerp van het gemeentehuis ongeveer worden zoals het is gepresenteerd. Maar er is ook nog heel veel te overleggen. Met de keuze van de ontwerper start wel een boeiend bouwtraject. De ontwikkeling van een vernieuwd centrum in Hoogkarspel.
Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.