De Zwarte Hond wint Vindicat

De Zwarte Hond wint Vindicat

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-05-2009

De Zwarte Hond gaat het ontwerp maken van de nieuwe sociëteit van studentenvereniging Vindicat atque Polit aan de Grote Markt in Groningen. Na een Europese aanbesteding waren nog vijf bureaus in de race om een ontwerp te maken voor de nieuwbouw van de studentenvereniging.

De bureaus maakten een ontwerp dat is beoordeeld op financiële haalbaarheid, architectonische kwaliteit en in hoeverre het ontwerp paste bij de gebruikersfilosofie van Vindicat. Ook moest het ontwerp voldoen aan het beeldkwaliteitplan van het bureau Berlijnse Müller-Reimann, dat in 2008 is vastgesteld.

Afzonderlijke dozen
Het gebouw is van binnen uit ontworpen. Binnen wordt het als het ware opgebouwd uit afzonderlijke dozen. De ruimtes in de huidige sociëteit worden ingepakt en meegenomen. In andere dozen zitten de tradities en geschiedenis, in nog weer andere het eigen meubilair. Het surplus van het nieuwe gebouw zit juist in de ruimtelijkheid tussen de verhuisdozen. Door verschillen in hoogtes en sprongen tussen de verdiepingen, door hoge muren met ruimte voor alle mee te nemen relikwieën en middels bijzonder gebruik van binnenvallend licht wordt het een ervaring op zich om in de sociëteit rond te lopen. Dit ruimtelijke spel levert allerlei bijzondere plekken op met bijzondere doorkijken en uitzichten. Het nieuwe pand is naar verwachting in 2012 klaar.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.