Debat Hoogbouw Noordelijke IJ-oever

Debat Hoogbouw Noordelijke IJ-oever

Nieuws
Door: Petra Starink | 27-07-2017

Op dinsdag 12 september vindt het Debat Hoogbouw III: een vorm van verdichten plaats in het OBA Theater in Amsterdam. In dit debat georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam wordt er niet gekeken naar alleen hoogbouw maar wordt er ook gekeken naar de Noordelijke IJ-oever.

Versnellen of vertragen, verdichten of verdunnen en verhogen of verlagen? Voor de zuidelijke IJ-oever zijn vele visionaire en/of turbulente plannen gemaakt, verguisd en gerealiseerd.

De noordelijke IJ-oever staat een net zo grote transformatie te wachten: van Waterland, de Oranjesluizen en Draka in het Oosten tot Buiksloterham, de NDSM, de noorder IJ-plas en de verbinding met Zaanstad in het Westen. Wat moet de kwaliteit zijn van deze verdichte en verdunde gebieden en wat is de rol van de verbindende gebieden die de oever tot een geheel kunnen maken?

Architect Peter Defesche

De avond begint met een column van Architect in Residence, Peter Defesche, die terugblikt op de afgelopen twee debatten en alle artikelen die zijn verschenen Daarna volgen drie interviews, met respectievelijk een landschapsarchitect, een stedenbouwkundige en een architect.

Sprekers

Sprekers van de avond zijn: Architect in Residence Peter Defesche (architect, stedenbouwkundige en oprichter dvdp architectuur en stedenbouw)
Kay Hughes (architect en oprichter Khaa London)
Jandirk Hoekstra (directeur H+N+S Landschapsarchitecten)

Informatie
Dinsdag 12 september 2017
Inloop 19.30, aanvang 20.00 uur
OBA Theater Centrale OBA
Entree  €5,-
Voertaal is Engels
www.arcam.nl

Beeld: NDSM Werf, BASTA-urbanism-ism de-Architekten Cie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.