Das Modell in architectuur, kunst en film

Das Modell in architectuur, kunst en film

Evenementen, Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 03-09-2013

Architect Paul Robbrecht en kunstenaar Thomas Schütte zijn de hoofdsprekers tijdens het  symposium “Das Modell”. Het debat richt zich op het belang en de rol van modellen in architectuur en kunst. Ook de locatie van het symposium zelf, het golfclubmodel Mies 1:1 in Krefeld, staat ter discussie. Het symposium vindt plaats op zondag 15 september 2013 vanaf 11 uur.

De architectuurhistoricus prof.dr. Andreas Tönnesmann (ETH Zürich) zal samen met tentoonstellingsmaker dr. Julian Heynen het evenement modereren. Architect Paul Robbrecht (Gent), artistiek directeur van MIES 1:1,  geeft een toelichting op zijn vertaling van het ontwerp van Mies van der Rohe in het 1:1 model. Kunstenaar Thomas Schütte (Dusseldorf) licht zijn gebruik van modellen toe. Het volledige programma met sprekers vindt u hier.

Film Mock-ups
in Close-up
Aan de vooravond van het symposium, op zaterdag 14 september 2013, wordt de film “Mock-Ups in Close -Up : maquettes in film 1919-2013” vertoond die de Weense architect Gabu Heindl en filmgeleerde Drehli Robnik constant updaten als “work in progress”. De filmmakers zullen bij de vertoning aanwezig zijn en een korte inleiding geven. De film bevat fragmenten uit ongeveer 170 speelfilms waarin maquettes voorkomen. Hij is momenteel 140 minuten lang en wordt voortdurend uitgebreid. De compilatie bevat  klassiekers van Fritz Lang (zie afbeelding Metropolis), Sergio Leone en Alain Resnais maar ook meer recente voorbeelden uit Amerikaanse komedies en horrorfilms. De fragmenten zijn chronologisch geordend en onbecommentarieerd. De film is kosteloos te zien voor bezoekers aan de Golfclub of aan het symposium.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.