Debatavond Sprong over het IJ

Evenementen, Nieuws

Debatavond Sprong over het IJ

Door: Jacqueline Knudsen | 07-12-2015

Vier architecten die plannen maakten voor de Sprong over het IJ zullen hun ontwerp toelichten tijdens een debatavond op donderdag 21 januari 2016 in het Borneo Architectuur Centrum in Amsterdam.

John Bosch van Oever Zaaijer architecten zal spreken over het ontwerp “The Floating Games” voor de Olympische Spelen in 2028.
Rikjan Scholten van Bureau Fraai over het brughotel
Jolijn Valk over een grote draaibrug over het IJ vanaf de kop van Java Eiland
Bas Dekker over een kabelbaan Ei over het IJ.
Aansluitend aan de lezingen volgt een debat met de architecten en het publiek over de toekomstige plannen voor een verbinding over het IJ.

Festival van de ongebouwde IJ‐Oever plannen

Het Borneo Architectuur Centrum in het Oostelijk Havengebied heeft de tentoonstelling Het festival van de ongebouwde IJ‐Oever plannen vanwege aanhoudende belangstelling verlengd tot en met 27 januari 2016. De debatavond op 21 januari is een afsluiting van de expositie. Enkele architecten van tentoongestelde ongebouwde plannen voor een brug of een kabelbaan over het IJ zullen hun visie hierover komen vertellen.
De tentoonstelling is samengesteld door architect Willem Jan Landman en toont plannen van: UNStudio, NEXT, SeArch, Jolijn Valk, Daniel AW, Paul de Ruiter ism Mulderblauw, OeverZaaijer, Jan Galman, Daniel Buren, KCAP, EiIJ, Rudy Uytenhaak, Xoomlab, Hans van Heeswijk ism Arne Lijbers, Van Herk en de Kleijn, Willem Jan Landman en Waterloft.

Het BAC organiseert maandelijks architectuurwandelingen door het Oostelijk Havengebied, de eerstvolgende is op 13 december.

Debatavond
Datum: donderdag 21 januari 2016
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Borneo Architectuur Centrum, R.J.H. Fortuynplein 4, Amsterdam
Entree:  € 5,‐ (incl. koffie)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.