Dedalo Minosse Prize voor FiftyTwoDegrees

Dedalo Minosse Prize voor FiftyTwoDegrees

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-06-2008

Op 30 mei jl. heeft de jury van de internationale prijs Dedalo Minosse de Special Prize Eurotherm for Sustainability toegekend aan FiftyTwoDegrees in Nijmegen. De prestigieuze prijs werd uitgereikt aan initiatiefnemers Ron Lubbers van ICE Ontwikkeling en Jos van Oostrum van Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten en aan architect Francine Houben van Mecanoo. Het project is tevens te zien op de tentoonstelling in Palazzo Valmarana Praga, Vicenza, die tot en met 24 augustus te bezichtigen is.

FiftyTwoDegrees is ontworpen vanuit een humane en duurzame visie op de locatie, architectuur, materialisatie en gebruik, maar ook op beheer en exploitatie. Het is een gebiedsontwikkeling, die dient als epicentrum voor high tech, business, lifestyle. De tweede fase van FiftyTwoDegrees gaat direct aansluiten op het Goffertpark en het N.E.C. stadion.

Innovatief concept
In het juryrapport wordt Business Innovation Center FiftyTwoDegrees geprezen vanwege het innovatieve concept en de aandacht voor duurzaamheid in het ontwerp. In FiftyTwoDegrees zijn technologie, wetenschap en cultuur samengebracht in een unieke omgeving, die uitnodigt tot ontmoeting en samenwerking.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.