Deense prijs voor Powerhouse Company

Deense prijs voor Powerhouse Company

Nieuws
Door: Petra Starink | 30-05-2012

Powerhouse Company heeft de Deense Nykredit Motivatie Prijs van ruim 13.000 euro gewonnen. De prijs is een van de drie architectuurprijzen die uitgereikt zijn door de Nykredit Foundation. Powerhouse Company is in 2005 opgericht door Nanne de Ru en Charles Bessard  met bureaus in Rotterdam en Kopenhagen.

Het werk van Powerhouse Company is internationaal gepubliceerd en tentoongesteld. Dit heeft als stimulans gewerkt op hun indrukwekkende portfolio. Powerhouse Company onderscheidt zich door hun grote aandacht voor detail, waarbij ze alle mogelijke aspecten van het bouwproject in ogenschouw houden. Van alle innovatieve spelers, zijn deze architecten absoluut het meest getalenteerd,” aldus jurylid Mette Kynne Frandsen, directeur van het bekende Deense architectenbureau Henning Larsen Architects.

Toonaangevende architectuurprijs

Het fonds achter deze architectuurprijs is de Nykredit Foundation. De prijs is de grootste in zijn soort in Scandinavië, en hoort in het rijtje toonaangevende prijzen als de Pritzker Architectuur Prijs en de prestigieuze Mies van der Rohe Prijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.