Definitief ontwerp Naturalis door Neutelings Riedijk

Nieuws

Definitief ontwerp Naturalis door Neutelings Riedijk

Door: Petra Starink | 11-02-2015

Het definitieve ontwerp voor de nieuwbouw en renovatie van het Naturalis Biodiversity Center in Leiden van Neutelings Riedijk Architecten is klaar. Het ontwerp heeft een ‘ensemble’ karakter en versterkt de verzameling van bestaande gebouwen met nieuwe gebouwdelen en buitenruimten.

Hoofdentree

Alle museumzalen en publieke functies komen in de nieuwbouw naast het bestaande gebouw. De niet-museale functies komen in het gerenoveerde gebouw en toren. De centraal gelegen nieuwe publieke hal verbindt beide gebouwen én alle functies met elkaar. Dit wordt de hoofdentree van het nieuwe Naturalis Biodiversity Center.

De nieuwbouw is een gevolg van het samengaan van museum Naturalis met drie universitaire instituten, namelijk het Zoölogisch Museum Amsterdam en de twee vestigingen van het Nationaal Herbarium Nederland te Leiden en Wageningen. Met een gezamenlijke collectie van meer dan 37 miljoen objecten behoort het nieuwe Naturalis Biodiversity Center tot de top vijf van natuurhistorische musea in de wereld. Met het nieuwe gebouw komen alle medewerkers, laboratoria, de enorme collectie en museum onder één dak.

In 2018 open voor publiek

Van eind 2015 tot medio 2018 wordt er aan het nieuwe gebouw gewerkt. Het museumgedeelte wijkt vanaf september 2016 tijdelijk uit naar het Pesthuis, het huidige ontvangstgebouw van Naturalis. Begin 2018 gaat het museum voor het publiek open De werkzaamheden omvatten in totaal zo’n 39.000 m2 waarvan 19.000 m2 nieuwbouw en 20.000 m2 renovatie.

Beeld: Neutelings Riedijk Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.