Dekker maakt winnaars bekend

Dekker maakt winnaars bekend

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-12-2007

Oud-minister Sybilla Dekker maakt op donderdag 6 december de winnaars van de ontwikkelcompetitie Homeruskwartier bekend. 14 ontwikkelaars presenteerden op de manifestatie ‘Ik bouw mijn huis in Almere’ hun plannen voor medeopdrachtgeverschap op één van de 7 velden in Homeruskwartier. De ontwikkelaar met de meeste inschrijvingen wint de competitie.

Sybilla Dekker was voorzitter van de onafhankelijke selectiecommissie die eerder al een voorselectie maakte uit de 74 ontwikkelaars. Deze hadden een visie ingediend hoe bewoners – als medeopdrachtgevers – betrokken kunnen worden bij de ontwikkeling van hun eigen woning en buurt.

Bewoners bepalen
De 14 geselecteerde ontwikkelaars werkten vervolgens de plannen uit en presenteerden deze op de manifestatie. De toekomstige bewoners bepaalden vervolgens door intekening, welke 7 plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd. Belangstellenden konden zich tot 30 november inschrijven bij de notaris op het project van hun voorkeur.

Op 6 december wordt in aanwezigheid van de ontwikkelaars en de belangstellenden die hebben ingetekend op de projecten, de winnende partijen bekendgemaakt.

‘Ik bouw mijn huis in Almere’
De ontwikkelaarcompetitie is onderdeel van het programma ‘Ik bouw mijn huis in Almere’. Bij de aftrap van ‘Ik bouw mijn huis in Almere’ in december 2006, tekenden de gemeente Almere, de NEPROM en de SEV een convenant voor dit experiment. Het Homeruskwartier, zo’n 3.000 woningen groot, is dé proeftuin voor vernieuwende vormen van opdrachtgeverschap.

Er wordt gestreefd naar een groot en divers aanbod aan particuliere kavels en vormen van opdrachtgeverschap, waardoor mensen de mogelijkheid krijgen om zelf vorm te geven aan hun woning en buurt. Homeruskwartier dient als inspiratie voor de verdere ontwikkelingen in de stad. In de periode 2010-2030 gaat Almere nog eens 60.000 woningen bouwen.

Ik bouw mijn huis in Almere is succes
Almere zoekt particuliere huizenbouwers

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.