Delftse architectencombinatie ontwerpt Brabants ziekenhuis

Actualiteiten, Nieuws

Delftse architectencombinatie ontwerpt Brabants ziekenhuis

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-10-2022

De architectencombinatie Team aan de Schie (Vakwerk Architecten en cepezed) in samenwerking met ingenieursbureau Deerns Nederland is door het Bravis ziekenhuis gekozen om het nieuwe ziekenhuis te ontwerpen. Dit na  een zorgvuldige selectieprocedure.

In 2026 start Bravis met de bouw van het nieuwe ziekenhuis in het gebied de Bulkenaar, centraal gelegen in het verzorgingsgebied tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Onlangs is het programma van eisen afgerond. Hierin staan de voorwaarden waaraan het nieuwe gebouw moet voldoen. Aan het opstellen hiervan hebben zo’n driehonderd Bravis-medewerkers en patiënten ruim anderhalf jaar meegewerkt. Het document vormt de basis voor het ontwerpteam dat samen met Bravis bepaalt hoe het ziekenhuis eruit komt te zien.

Betrokken

“We zijn blij dat we nu de volgende fase ingaan. In de ontwerpfase wordt steeds duidelijker hoe de nieuwe hoofdlocatie eruit komt te zien. Het programma van eisen vormt de basis voor de ontwerpfase en is gebaseerd op de toekomstige zorgvraag en afgestemd op te verwachten zorginnovaties”, vertelt Albert-Jan Mante, lid Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis. “Uiteraard worden ook bij deze fase patiënten, medewerkers, onze adviesorganen, de gemeente Roosendaal en de omwonenden van de Bulkenaar betrokken.”

De ontwerpfase neemt zo’n twee jaar in beslag.

Team aan de Schie

Bravis heeft na een selectieprocedure gekozen voor architectencombinatie Team aan de Schie, een samenwerking tussen Vakwerk Architecten en cepezed. De Delftse architectencombinatie heeft kennis en kunde op het gebied van ziekenhuiszorg en het creëren van een prettige en duurzame werkomgeving.

Zo tekende Vakwerk Architecten onder andere voor het ontwerp van het Isala ziekenhuis Meppel en het Slingeland Ziekenhuis en heeft cepezed goede referenties als het gaat om het oplossen van grote, complexe vraagstukken.

Bij de keuze voor Team aan de Schie waren de aanpak en de indruk van het team doorslaggevend. Naast de inbreng van hun eigen expertise vindt het Bravis ziekenhuis het meenemen van medewerkers en stakeholders in de ontwerpfase belangrijk. De aanpak en het voorgestelde proces van Team aan de Schie sluiten hierop aan.

Als ingenieursbureau is gekozen voor Deerns Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.