Demontabel KD Lab hightech bedrijven geopend

Nieuws

Demontabel KD Lab hightech bedrijven geopend

Door: Petra Starink | 06-09-2021

Het KD Lab in het Kabeldistrict in Delft is een plek waar hightech start-ups en scale-ups kunnen werken in een gezamenlijk bedrijfspand. Op 2 september werd het lab officieel geopend. Het KD Lab is ontwikkeld in samenwerking met No.ARCH en Respace. No.Arch is verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp. Respace heeft dit ontwerp als maatwerk bouwpakket uitgewerkt in hun box-in-box bouwsysteem en op locatie geassembleerd. De toegevoegde ruimten in de hal zijn geheel circulair gerealiseerd. Het KD Lab kan na verloop van tijd volledig gedemonteerd worden en het bouwsysteem kan daarna een nieuwe plek krijgen. De eerste bedrijven, zoals Turff, MRT engineering en SDC engineering zijn inmiddels al gehuisvest in het KD Lab.

Innovatieve high-tech maakindustrie

“Het KD Lab past goed bij de ontwikkeling van Kabeldistrict en Schieoevers Noord. Hier willen wij de innovatieve high-tech maakindustrie voor Delft verder stimuleren. Dit is één van de plekken waar ontwikkeling mogelijk is. De twintig box-in-box units die nu gerealiseerd zijn, staan hier in principe voor 10 jaar”, aldus Thomas Piekhaar, projectleider KD Lab namens Kabeldistrict.

KD Campus

Begin 2021 opende op hetzelfde terrein de KD Campus, een plek voor studententeams verbonden aan de TU Delft. Zij ontwikkelen en bouwen hier aan verschillende prototypes van waterstofauto’s, zonne-raceauto’s of boten die meedoen aan wereldwedstrijden.

Levendige stadswijk

Het KD Lab is gerealiseerd in Kabeldistrict als onderdeel van Schieoevers, Maakstad aan de Schie. Een nieuw stuk stad waar straks wordt gewoond en gewerkt aan innovatieve oplossingen. Er komen woningen, voorzieningen én bedrijfsruimten, gerealiseerd door ontwikkelcombinatie Amvest en Kondor Wessels Vastgoed. In het plan is in totaal is 70.000 m² opgenomen voor bedrijfsruimten, commercieel en maatschappelijk vastgoed. Daarvan is de helft gereserveerd voor innovatieve maakbedrijven, die zich voornamelijk bezighouden met het ontwerpen en produceren van prototypen van hightech-innovaties. Daarnaast is een kwart bestemd voor vakonderwijs op het gebied van techniek en technologie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.