Demontabel mortuarium Schiphol

Nieuws

Demontabel mortuarium Schiphol

Door: Petra Starink | 21-11-2017

Schiphol Real Estate heeft een nieuw mortuarium aan de westzijde van Amsterdam Airport Schiphol gerealiseerd. Het ontwerp is van Moen & van Oosten Architekten uit Rotterdam en is gebaseerd op de Cradle to Cradle principes en voldoet aan BREEAM Outstanding criteria. Bij het ontwerp van het mortuarium is gekozen voor materialen die na de levenscyclus van dit gebouw makkelijk weer kunnen worden gebruikt.

Accoya hout op de gevel

Bijzondere gecertificeerde materialen in dit gebouw zijn het duurzaam Accoya hout op de gevel, Ekotex glasweefselbehang voor schonere binnenlucht en luchtzuiverende Graphenstone wandverf.

Circulair bouwen

Het bouwniveau wordt behaald met isolerende en energie opwekkende toepassingen. Het circulair klimaatbestendige watersysteem dat regenwater uitgebreid filtert en opslaat voor gebruik waardoor het geschikt is als drinkwater. De elektriciteit wordt verkregen via zonnepanelen en het bijzondere lichtplan is uitwerkt met led-verlichting.

Mortuarium

In het nieuwe mortuarium faciliteert Zorgdiensten Groep overledenen en nabestaanden die via de luchthaven Nederland binnenkomen of verlaten. Het mortuarium bestaat uit een ruime koeling, een ontvangstkamer voor bezoekers, een ruimte voor het verzorgen en balsemen van overledenen en een ruimte voor het verzorgen van rituele wassingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.