Demontabele judoaccommodatie Papendal

Nieuws

Demontabele judoaccommodatie Papendal

Door: Petra Starink | 16-03-2017

Op Sportcentrum Papendal is een nieuwe topsportaccommodatie voor judoka’s geopend. Een bijzondere hal, vanwege het demontabele karakter en de korte bouwperiode. Neptunus, specialist in demontabel bouwen, bouwde de judoaccommodatie in slechts enkele weken. De hal werd vernoemd naar topjudoka en tweevoudig Olympisch kampioen Willem (Wim) Ruska: de Ruskahal.  Sinds september 2016 is het fulltime judoprogramma actief op Papendal. Een eigen accommodatie was daarbij noodzakelijk.

Bouwsysteem Flexolution

De Ruskahal heeft een afmeting van 24 meter bij 48 meter en is opgebouwd uit 3 verdiepingen waarin de dojo, medische ruimten, een tribune, douche-, kleedruimten en kantoren zijn ondergebracht. Hierdoor is er ruim 2.500 vierkante meter ruimte beschikbaar voor de sporters, hun begeleiding en overige topsportgebruikers.  De Ruskahal op Papendal behoort tot de meest duurzame demontabele gebouwen van Nederland. De door Neptunus ontwikkelde ‘Flexolution’, zoals het bouwsysteem genoemd is, voldoet namelijk aan de strengste energie- en milieunormen volgens het Bouwbesluit. De 3 verdiepingen tellende accommodatie is in enkele weken gebouwd en daarna volgens de wensen en eisen van Sportcentrum Papendal in korte tijd volledig uitgerust en ingericht.

Demontabel

Qua uitstraling, comfort en gebruikersgemak is de hal vergelijkbaar met een ‘vaste’ topsportaccommodatie. Met het voordeel dat het demontabel gebouw na de gebruiksperiode kan worden gedemonteerd en verplaatst: ook alle materialen zijn herbruikbaar en te recyclen. Met de sporthal van Neptunus vond Sportcentrum Papendal een flexibele én duurzame oplossing. 

Houten bouwconstructie

Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal, over de Ruskahal: ‘Wij zijn zeer tevreden over de door Neptunus gerealiseerde judoaccommodatie. De Ruskahal voldoet aan alle eisen en biedt een uitstekende thuisbasis voor het fulltime judoprogramma op Papendal. Tevens biedt de hal diverse mogelijkheden voor andere sporten. In de dojo is een unieke houten bouwconstructie gerealiseerd die maar liefst 18 meter overbrugt. Het hout geeft de hal een prachtige uitstraling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.