Den Bosch verplaatst historisch tankstation

Den Bosch verplaatst historisch tankstation

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-07-2008

De gemeente Den Bosch, de provincie Noord-Brabant en het Rijk trekken 800.000 euro uit voor een kleine verplaatsing en restauratie van een historisch tankstation uit 1933. Het rijksmonument moet plaatsmaken voor de nieuwe randweg tussen Den Bosch en Vught.

Het tankstation was een van de eerste in Nederland en de allereerste met een bovenwoning. De zoon van architect Meijlink wist het gebouw te redden van de sloophamer. Op de nieuwe plek zal het tankstation worden gerestaureerd en een toekomst krijgen als kantoor. Het restauratieplan is van de Werkplaats voor Architectuur Utrecht.

Een aannemer zal het verpauperde monument van zijn fundamenten en kelder zagen en op een betonnen draagconstructie tillen. Deze versleept de eens onroerende zaak vervolgens over de Vughterweg naar zijn nieuwe plek. Deze plek ligt vijftig meter verderop aan de andere kant van de weg. De verplaatsing staat gepland op woensdag 30 juli, maakte de gemeente woensdag bekend.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.