Den Haag zoekt slimme woonideeën

Nieuws

Den Haag zoekt slimme woonideeën

Door: Petra Starink | 10-04-2018

De Dag van de Architectuur Den Haag heeft een ideeënwedstrijd uitgeschreven en is op zoek naar slimme woonideeen. Waar wil je in Den Haag wonen, hoe ziet dat huis er uit, en hoe groot moet het zijn?

Slimme woonideeën voor Den Haag

Den Haag zoekt slimme ideeën en fantastische dromen, want ze staat momenteel voor een enorme opgave. Steeds meer mensen zoeken een woning. Maar is er voor al die mensen plek? Het huidige woningaanbod is niet toereikend. Er moeten veel nieuwe woningen worden bijgebouwd. Helaas is de ruimte in Den Haag beperkt, omdat de stad ingesloten ligt tussen de zee en de omringende gemeenten. Tegelijkertijd wordt het met al die nieuwe inwoners steeds drukker in de stad. Hoe blijft Den Haag een fijne woonstad?

Dag van de Architectuur den Haag

De Dag van de Architectuur Den Haag vindt deze vragen zo belangrijk dat dit jaar het thema ‘Innovatieve Woonstad’ is. Iedereen wordt opgeroepen om zijn/haar idee toe te sturen. Inzenden kan voor 30 april 2018 via het formulier op de website.

Vak- en publieksjury

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Adri Duivesteijn (voorzitter), Tracy Metz (journalist, auteur en presentator), Rosalie de Boer (ontwikkelingsmanager bij BPD) en Tim de Boer (secretaris).

De jur looft drie geldprijzen uit binnen drie categorieën: €250,- voor jeugd (tot 16 jaar), €500,- voor ontwerpers (architecten en stedenbouwers) en €500,- voor anderen. De winnaars mogen hun idee voorafgaand aan de opening van de Dag van de Architectuur presenteren aan een groot publiek.

Tentoonstelling in atrium

Tijdens de Dag van de Architectuur op 2 juni 2018 worden alle plannen tentoongesteld in het atrium van het Stadhuis en beoordeeld door het publiek. Aan het einde van de dag wordt een publieksprijs van €500,- uitgereikt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.