Deo Neo in Haarlem in stroomversnelling

Deo Neo in Haarlem in stroomversnelling

Nieuws
Door: maurice | 11-05-2011

De tweede fase van de gebiedsontwikkeling Deo Neo in Haarlem is in een stroomvesnelling geraakt, met de ondertekeningen door de partners van VOF Deo-terrein (AM en De Key – De Principaal) van een turnkey-overeenkomst met Bouwinvest. Het programma van deze fase bestaat uit 74 huurappartementen in de middeldure en vrije sector, twee bedrijfsruimten en 81 ondergrondse parkeerplaatsen.

De bouw van de twee centraal gelegen appartementengebouwen, met het openbare Mauve plein, is een prominent onderdeel van het project Deo Neo en van groot belang voor de verdere ontwikkeling en realisatie van het plan. Bouwinvest (namens Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V) laat met deze investering zien dat zij vertrouwen heeft in de kwaliteit van Deo Neo en in de Haarlemse woningmarkt.

Deo Neo
De nieuwe wijk Deo Neo wordt gerealiseerd op het voormalige terrein van het St. Joannes de Deo Gasthuis nabij Haarlem CS. Het plan behelst de ontwikkeling van 182 woningen in een aantrekkelijke groene en autoluwe binnenstedelijke omgeving. In de stedenbouwkundige opzet en het ontwerp van de woningen is aansluiting gezocht bij de omliggende buurten waardoor een typisch Haarlemse woonwijk ontstaat met een sterke openbare ruimte.

Ontwerp
Het stedenbouwkundige ontwerp van Deo Neo is gemaakt door Dana Ponec Architecten en Simon Sprietsma is betrokken als landschapsarchitect. De 15 eengezinswoningen van de eerste fase zijn verkocht en worden dit jaar rond de zomer opgeleverd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.