Depot Boijmans Van Beuningen leeg gepresenteerd

Nieuws

Depot Boijmans Van Beuningen leeg gepresenteerd

Door: Petra Starink | 27-05-2020

Op 26 mei 2019 sloten de deuren van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam vanwege de aankomende renovatie. Voorlopig duurt het nog wel even voordat het museum haar deuren opent. Ondertussen gaat het museum gewoon door met activiteiten organiseren. In het laatste weekend van september 2020 wordt het depot, een ontwerp van MVRDV leeg gepresenteerd tijdens de Zilveren Opening, waarna de verhuizing van de 151.000 kunstwerken van start gaat voorafgaand aan de Gouden Opening van het depot in het najaar van 2021.

Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen zal ruim 151.000 kunstwerken uit de collectie van Boijmans Van Beuningen huisvesten. De dynamiek van het kunstdepot is volgens Sjarel Ex van Boijmans een andere dan die van het museum. In een depot worden geen tentoonstellingen gemaakt, maar kan de bezoeker  – zelfstandig of met een gids – grasduinen tussen de gehele collectie van 151.000 kunstobjecten.

Kunst bij de buren

Kunst is er te zien bij de buren van Boijmans. Een tentoonstelling het bij Chabot Museum (2 juni onder de titel ‘Kunst stelt alles voor’), bij het Wereldmuseum (in september onder de titel ‘Remix Rotterdam’) en bij het Maritiem Museum (in februari 2021 onder de titel ‘Maritieme Meesterwerken’).

Lees ook:

Ontwerpschetsen

In juli worden de eerste ontwerpschetsen van het nieuwe Museum Boijmans Van Beuningen voorgelegd aan de Rotterdamse gemeenteraad en wordt het basisscenario gepresenteerd. Later in het jaar wordt er een besluit genomen over het financiële plaatje en de mate waarin er wordt vernieuwd.

Depot Boijmans Van Beuningen leeg gepresenteerd

Fotografie: Petra Starink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.