What design can do 2014

What design can do 2014

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 13-03-2014

Op 8 en 9 mei vindt aan het Leidseplein in Amsterdam de internationale conferentie What design can do plaats, over de impact van design, met vele inspirerende sprekers uit de modewereld, productdesign, architectuur en interaction design.
Vanuit de architectuur komen o.a. de volgende sprekers: De Italiaanse architect Carlo Ratti, directeur van SENSEable City LaboratoryMIT spreekt over het leven in de techno-city; Teddy Cruz (Guatamala/USA) spreekt over zijn onderzoek naar nieuwe ontwerpideeën ten aanzien van stedenbouw en huisvesting. die ontstaan in conflictgebieden, meer in het bijzonder de immigrantenbuurten in het grensgebied Tijuana-San Diego; Ontwerper wetenschapper Rachel Armstrong (UK) spreekt over nieuwe bouwmaterialen, afgeleid van de natuur ( biomimicry), waarmee ‘levende architectuur’ kan worden gerealiseerd, die bijvoorbeeld lucht zuivert en energie opwekt. Maar ook sprekers uit anders disciplines kunnen uiteraard inspiratie leveren aan architecten.

Naast een hoofdprogramma met sprekers over actuele thema’s zijn er interactieve ‘breakout sessions’ die het ‘activistische’ karakter mede bepalen. Het zijn masterclasses, brainstorms , workshops, discussies, live interviews. Het tweedaagse programma is opgebouwd rond thema’s, waarop sprekers uit diverse disciplines hun licht werpen. Thema’s dit jaar: What design can do for: learning, nature, economy en stories.Het (voorlopige) programma toont een keur aan inspirerende sprekers, die oplossingen aandragen voor maatschappelijke kwesties. Goed ontwerp gaat over veel meer dan alleen esthetiek. Hoofdlocatie van het event is de Stadsschouwburg aan het Leidseplein. Debatcentrum De Balie en het Stedelijk Museum participeren in het programma. Er worden meer dan duizend ontwerpers verwacht.

Datum: 8 en 9 mei
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.