Design meets digitaal

Actualiteiten, Interieur, Nieuws

Design meets digitaal

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-11-2022

De beroepsvereniging nederlandse interieurarchitecten (bni), nodigt uit om deel te nemen aan de inspiratieavond ‘Design meets digital’. Deze avond voor interieurarchitecten en ontwerpers gaat over digitale toepassingen die worden gehost door AINB in België.

Rekenkundig ontwerpen is een van de elementen die van invloed is op de toekomst van interieurontwerp en de hele bouwsector. Dankzij deze technologie en haar toepassingen is het mogelijk een duurzamere toekomst voor architectuur voor te stellen. Onder meer door de optimalisatie van middelen, het anders toepassen van materialen en te zoeken naar vormen in projecten die tot nu toe onmogelijk te bouwen waren.

Computational Design

In het verleden creëerden pionierarchitecten zoals Frei Otto, Antonio Gaudi, Oscar Niemeyer of Sergio Mumesci verbazingwekkende fysieke modellen voor hun projecten door bijvoorbeeld te experimenteren met bubbels om constructies te bouwen die nog nooit eerder waren gemaakt. Tegenwoordig stelt het gebruik van Computational Design ons in staat om deze processen veel sneller te doorlopen. Computergebruik reduceert wat dat betreft de benodigde onderzoeks- en studietijd ten opzichten van de aanpak in vroeger tijden.

Ontdek hoe interieurontwerpers, architecten, parametrische ontwerpers en de digitale industrie samenwerken om de grenzen van wat mogelijk is op het gebied van design te verleggen. Dit door middel van verschillende interieurontwerpelementen ontworpen door Marc Martinez en digitaal vervaardigd door Conceptexpo.

Programma

 • 18.00 – start
 • 18.30 – Introductie door voorzitter van AiNB Mauro Brigham
 • 18.45 – Computational Design & Form Finding, from past to present door Marc Martinez – architect Computational Designer at ncbham
 • 19.30 – R+D case study and visit workshop. – door Thomas Blake, co – ceo at Conceptexpo
 • 20.15 – Walking dinner

Datum en locatie

 • donderdag 10 november • Wavre – starting at 6 PM
 • Conceptexpo, Av. Edison 6 1300 Wavre – België

Inschrijven kan via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.