Design voor de stad

Design voor de stad

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-07-2008

Van 18 september tot en met 2 november is Amsterdam het decor van de internationale topbiënnale Experiment. De biënnale brengt Amsterdam zes weken lang tentoonstellingen en stadsinterventies op het thema ‘Space and Place’, design for the urban landscape.

Bezoekers kunnen het onverwachte verwachten. Geld dat op straat ligt, bomen die verplaatst mogen worden, een
gebreid landschap, gastvrijheid uit onvoorziene hoek, de sfeer van New York, São Paulo of Tokyo, eten waar over nagedacht moet worden: het zijn slechts een paar zaken die het internationale vormgevingsevenement Experimenta zal bieden.

Internationaal
Experimenta, de grootste biënnale op het gebied van design, hedendaagse cultuur en architectuur in Europa, komt na vier succesvolle edities in Lissabon naar Amsterdam en brengt de crème de la crème uit de internationale design- en architectuurwereld mee. Van 18 september tot 2 november zal het in de hoofdstad gonzen van talent, creativiteit en interactiviteit.

Experimenta focust dit jaar op het thema ‘Space and Place’. Wanneer voelen wij ons thuis in een stad? Ligt alles in de openbare ruimte vastgespijkerd, of kan een burger zelf nog wat doen? In drie tentoonstellingen, een fietsroute en interactieve objecten in de stad laat Experimenta zien hoe ontwerpers uit de hele wereld de stad opvatten als speelse ontmoetingsplaats voor mondige burgers.

Persoonlijke plekken
Op het programma van Experimenta staan drie hoofdprojecten die ieder een eigen visie op het thema ‘Space and Place’ geven. Terwijl ‘Urban Play’ de onbedwingbare drang van mensen hun eigen stad vorm te geven onderzoekt en uitlokt, nodigt ‘Sunday Adventure Club’ jong en oud uit virtuele en reële speelplekken te ontdekken. De tentoonstelling ‘Come to My Place’ tot slot onthult persoonlijke plekken van interieurontwerpers vanuit alle windstreken.

Aansluitend op deze subthema’s vinden er op diverse bijzondere plekken in Amsterdam discussies en lezingen plaats met ontwerpers en architecten van wereldformaat. Uitrusten kan men in Café Experimenta waar smaak, geur, kleur, textuur en sfeer worden vormgegeven.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.