Designhotel voor het Coberco Kwartier Arnhem

Designhotel voor het Coberco Kwartier Arnhem

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-02-2009

Nieuwbouwplan Coberco Kwartier op het terrein van de voormalige melkfabriek aan de voet van de John Frostbrug in Arnhem is nadrukkelijk in beeld als locatie voor een designhotel. Dat schrijft de Gelderlander. Projectontwikkelaars AM Vastgoed en Ballast Nedam zijn daarover in gesprek met de gemeente Arnhem en twee hotelexploitanten.

Schoonsteen
Het gaat om een luxe hotel met circa 45 kamers en een restaurant. Het hotel moet naast de schoorsteen van de vroegere melkfabriek verrijzen. “Zo’n hotel past prima bij het plan om in de vroegere melkfabriek designbedrijven te vestigen”, zegt Ton Anker, projectdirecteur van het Coberco Kwartier namens projectontwikkelaar AM Vastgoed. Hij meldt verder dat het de bedoeling is van de voormalige flessenhal en vulhal een expositie- en congresruimte maken.


Het Coberco-terrein is één van de locaties in de Arnhemse binnenstad waar ondernemers een hotel willen vestigen, net als Musis Sacrum, de Jansbuitensingel, het Willemsplein en de Weerdjesstraat.

Havengebieden
Slopers maken het terrein van de oude melkfabriek tussen de Westervoortsedijk en de Nieuwe Kade nu bouwrijp. Rond de resten van de monumentale melkfabriek worden zo’n driehonderd woningen (appartementen en (atelier)woningen) en circa 10.000 vierkante meter aan commerciële ruimten gebouwd.

Het Coberco Kwartier vormt de opmaat voor de herontwikkeling van het gebied Centrum-Oost tot ‘Docklands’ waar de gemeente Arnhem een stedelijk woongebied wil realiseren, geïnspireerd op de woningbouw in de havengebieden van Amsterdam (Oosterdok) en Londen.

Bron: De Gelderlander
Artist impressions: AM | CobercoKwartier.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.