Designing in Virtual Reality

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Designing in Virtual Reality

Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-05-2022

Op 19 juni – Dag van de Architectuur – geeft architect Kuba Jekiel de workshop ‘Designing in Virtual Reality. Deze workshop is een sneak peek in de toekomst van design en laat het gebruik zien van immersieve technologieën bij het creëren van ruimtes.

Virtual reality biedt de mogelijkheid om in onze creaties springen terwijl we ze vormgeven. Maar ook om de schaal en de omgeving te controleren en op afstand met anderen te co-creëren. Bovendien zijn hiermee de fysieke en digitale werelden te vermengen en het lichaam volledig te gebruiken om de gewenste resultaten vorm te geven.

Neem deel aan deze interactieve sessie, waarin je getuige bent van een live VR-creatie en samen met Kuba de mogelijkheden van deze opkomende technologie uitdiept.

Praktische info

  • Locatie: Arcam, Architectuurcentrum Amsterdam
  • Adres: Prins Hendrikkade 600
  • Tijd: van 14.30 tot 16.30
  • Taal: Engels
  • Tickets: €7,50 (regulier) €5,- (op vertoon van je studentenpas)

Over Kuba Jekiel

Kuba Jekiel, afgestudeerd en praktiserend als architect, is gefascineerd door de impact van technologie op het dagelijks leven en de mogelijkheden die ontstaan door het mengen van virtuele en fysieke werelden. Tijdens zijn lessen aan verschillende architectuurscholen en online leerplatforms laat hij zijn studenten kennismaken met immersieve technologieën op zowel theoretisch als praktisch niveau. Dit doet hij door VR te tonen als een creatie-instrument en te speculeren over de betekenis van de metaverse.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.