Designschoorstenen van Wieki Somers

Designschoorstenen van Wieki Somers

Nieuws
Door: Petra Starink | 27-03-2014

In Hoofddorp is de bouw van het Tudorpark begonnen. In opdracht van de gemeente Haarlemmermeer en woningcorporatie Ymere ontwierp Studio Wieki Somers moderne schoorsteenpotten voor de woningen in Tudorstijl.

De moderne schoorstenen zijn een kenmerkend onderdeel van de Tudorarchitectuur. Tudor herken je hier aan steile daken van keramische lei, hoge schoorstenen, ramen met een roedeverdeling,  beeldbepalend metselwerk, hemelwaterafvoerpijpen van metaal en opvallende entrees.  Studio Wieki Somers  ontwierp een hedendaagse variant van polyester beton. Inspiratie werd gehaald uit historische beelden van de veenstekers uit de Haarlemmermeer. Hun speciale manier van stapelen van de veenblokken, leidde tot de nieuwe vormen van deze schoorstenen.

Door een paar elementen steeds anders te stapelen, ontstaan verschillende composities. Het polyester beton wordt op delen open gesneden zodat de steenslag zichtbaar is. Met de moderne schoorstenen probeert de wijk een eigen identiteit toe te voegen.

Het landschap van het Tudorpark  krijgt de sfeer van een tuindorp, met veel groen en water. Het landschapsplan werd gemaakt door Atelier Loos van Vliet.  De drie betrokken architecten-bureaus Heren 5 Architecten , Bedaux de Brouwer en Dittmar Architecten, hebben ieder een eigen vertaling gemaakt van het Engelse Tudorconcept.

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.