Unieke zitobjecten op designveiling

Unieke zitobjecten op designveiling

Nieuws
Door: Petra Starink | 05-09-2012

Op 10 oktober 2012 vindt een Designveiling plaats bij het Venduehuis in Den Haag. De Designveiling zal bestaan uit 3 onderdelen, 14 unieke zitobjecten door befaamde ontwerpers zoals Ted Noten en Ed Annink komen onder de hamer onder het motto ” een stoel voor het goede doel”.

Daarnaast stelt Stichting Zetel speciaal voor deze veiling de collectie Zetel samen met een zo breed mogelijk aanbod van stoelen uit de 21ste eeuw. Deze ter veiling aangeboden stukken zijn van de hand van in Nederland wonende of werkende ontwerpers, zoals Richard Hutten en Dirk van der Kooij. Bieden op de stukken uit de Designveiling kan op vele manieren.Via telefoon, internet of in de zaal van het Venduehuis.

Clay chair door Maarten Baas

De eerste ontwerper is Maarten Baas , hij heeft een unieke stoel ontworpen waarvan de veilingopbrengst naar Amnesty zal gaan. Maarten Baas koos voor een originele oud Hollandse knopenstoel, welk hij als inspiratie gebruikte voor een geel nieuw ontwerp uitgevoerd volgens zijn befaamde Clay concept. De richtprijs die door het Venduehuis aan dit unieke ontwerp van Maarten Baas is gegeven is twee tot drieduizend euro.

Lees meer over zetels in de nieuwe ArchitectuurNL nummer 5 van 2012. Deze editie van ArchitectuurNL is op aanvraag verkrijgbaar, of kan op 12 of 13 september worden opgehaald op [email protected].

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.