Deventer Architectuurprijs

Actualiteiten, Nieuws

Deventer Architectuurprijs

Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-07-2022

Architectuurcentrum Rondeel neemt het initiatief om dit jaar de eerste editie van een tweejaarlijkse Deventer architectuurprijs (DAP) te organiseren. Op 1 november a.s. reikt de jury de eerste DAP uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in MIMIK.

Deventer heeft ambitie. De stad wil het komende decennium groeien met 11.000 woningen. Dit door uitvoering van bestaande plannen, verdichting, transformatie, bouwen in de dorpen en de ontwikkeling van nieuwe concepten en locaties. Deze nieuwe ruimtelijke ingrepen gaan zeker voor debat zorgen. Binnen het gemeentebestuur en de raad, bij de inwoners en bij belangenorganisaties. Laat het debat vooral gaan over de betekenis van een mooi gebouw of een ensemble voor de kwaliteit van de stad van de toekomst. De Deventer Architectuurprijs wil daaraan een bijdrage leveren.

Wie kan deelnemen?

Alle projecten die tussen 2018 en juni 2022 zijn opgeleverd binnen de gemeentegrenzen van Deventer zijn voor te dragen voor de Deventer Architectuurprijs. Niet alleen architecten, bouwers en opdrachtgevers kunnen projecten aandragen, ook inwoners van Deventer en de omliggende dorpen.

Heb je een eigen project waar je trots op bent of ken je een project dat het waard is om breder onder de aandacht te brengen? Meld het project aan! Dit kan tot 15 augustus 2022. De jury zal daarna een selectie van de projecten nomineren, waaruit zij vervolgens de winnaar kiezen. De genomineerde projecten zullen later te zien zijn op een tentoonstelling.

Publieksprijs

Daarnaast reikt de jury op 1 november ook een publieksprijs uit. Door het instellen van een publieksprijs zal de architectuur breder onder de aandacht worden gebracht van het publiek. De prijs wordt onderdeel van de Maand van de Architectuur, oktober 2022. Een hele maand met activiteiten, waaronder een expositie, debat, lezing en projectbezoeken.

De Deventer Architectuurprijs wordt uitgereikt op voordracht van een onafhankelijke jury. Het architectuurcentrum in Groningen, GRAS, stelt de jury samen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.