Deventernaren praten mee over Zandweerd

Deventernaren praten mee over Zandweerd

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-01-2008

De bewoners van Deventer kunnen meepraten over het ontwerp voor Park Zandweerd.

Zes architectenbureau’s hebben bij de gemeente Deventer plannen ingediend voor hoogbouw op het oude ijsbaanterrein aan de Rembrandtkade in Deventer.De architecten mochten tot een hoogte van 75 meter gaan.

Op 10 januari begint om 19.30 uur het publieksdebat in de Burgerzaal van het stadhuis.

Torens
Het (hoog)bouwontwerp van architectenbureau Mecanoo Architecten uit Delft behelst twee torens. De ene toren telt 22 lagen, de andere 18. De Illustraties van de twee torens zijn te zien op de site van de gemeente Deventer. De overige vijf ontwerpen zijn niet op de site te zien.

Alle zes ontwerpen worden woensdag 19 december gepresenteerd en zijn vanaf eind van die middag te zien op de site en de gemeente Deventer. Een dag later staan de ontwerpen tentoongesteld aan de Smedenstraat 66-68. De tentoonstelling is tot en met 12 januari 2008 te bezoeken.

Bureau’s
De ontwerpen komen van de volgende architectenbureau’s: Dick van Garmeren (Amsterdam), Kuiper Compagnons (Rotterdam), KCAP Architects & Planners (Rotterdam), Mecanoo Architecten (Delft), Cino Zucchi Architecti (Milaan) en SOM (Chicago, London).

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.