Digitale architectuurgids Leiden

Nieuws

Digitale architectuurgids Leiden

Door: Petra Starink | 21-08-2013

Architectuurcentrum RAP maakt een UAR architectuur app voor Leiden. Deze UAR (Urban Augmented Reality) bevat naast monumenten veel moderne Leidse architectuur.

Leiden wordt steeds meer een stad met kwalitatief hoogwaardige moderne architectuur, maar desondanks komt Leiden nauwelijks in architectuurgidsen voor. Op de app zijn o.a. de woonwijken Roomburg, Nieuw Leyden en het Bio Science Park te vinden. De  app wordt geheel geschreven en geredigeerd door kundige vrijwilligers. De Leidse Amateur Fotografen Vereniging levert foto’s aan.

UAR is een mobiele architectuurapplicatie die ontwikkeld is door het  Het Nieuwe Instituut. De app geeft  met tekst, beeld, archiefmateriaal en film, op een iPhone of een Android-toestel informatie over de gebouwde omgeving. Door gebruik te maken van geavanceerde 3D-modellen en het toevoegen van oude foto’s en bouwtekeningen laat UAR via je telefoon ook zien wat er niet is.
De app bestaat al in veel steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Hilversum en Zwolle.

De app UAR Leiden wordt op 6 september gelanceerd en is vanaf dan gratis te downloaden op iPhones via de Appstore en op Android-toestellen via Google Play.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.