Digitale ontmoetingsplek voor werkenden in de sector

Actualiteiten, Nieuws

Digitale ontmoetingsplek voor werkenden in de sector

Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-11-2023

Begin november lanceerde ‘De Creatieve Coalitie’ een digitale ontmoetingsplek voor werkenden uit de culturele en creatieve sector. Dit initiatief – genaamd ‘Creatieve Community’ is volledig in lijn met het doel van de coalitie om de arbeidspositie van werkenden in de culturele en creatieve sector te verbeteren. Om daar zo goed mogelijk in te slagen, is het belangrijk voortdurend in contact te blijven met de mensen om wie het gaat. Bijvoorbeeld via een digitaal platform.

De Creatieve Community is als digitale ontmoetingsplek bestemd voor alle 300.000 werkenden in de culturele en creatieve sector. Op dit platform kunnen vakgenoten vanuit allerlei disciplines met elkaar in gesprek gaan, blijven zij op de hoogte van actuele ontwikkelingen en kunnen zij tools vinden om hun (arbeidsmarkt)positie te versterken.

Waarom een platform?

Het digitale platform heeft de functie van een forum, ontmoetingsplaats en kennisbank. Werkenden uit de sector kunnen aan elkaar vragen stellen, ontwikkelingen agenderen en hun opvattingen delen. Veel werkenden in de culturele en creatieve sector zijn bijvoorbeeld niet bekend met het bestaande subsidieaanbod, tariefcheckers, richtlijnen en relevante wet- en regelgeving.

Thomas Drissen, directeur van De Creatieve Coalitie, hoopt dat de community een verbindende rol gaat spelen in de sector. “De culturele en creatieve sector bestaat uit tientallen beroepsdisciplines. Hoewel er onderlinge verschillen zijn, is er ook veel wat hen met elkaar bindt. Er is een gedeelde wens en urgentie om Fair Pay met elkaar te realiseren. Het gesprek over het hoe en waarom, dat hopen wij te faciliteren op de Creatieve Community.”

Daarnaast is het via de Creatieve Community laagdrempelig om in contact te komen met 44 beroepsorganisaties, vakverenigingen en vakbonden die zijn aangesloten bij de Creatieve Coalitie.

Meedoen

Deelname aan de Creatieve Community is kosteloos na aanmelding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.