Dirk Roosenburgprijs voor SPACE-S

Dirk Roosenburgprijs voor SPACE-S

Nieuws
Door: Petra Starink | 31-10-2017

Woningbouwproject SPACE-S heeft de Dirk Roosenburgprijs 2017 gewonnen. Het ontwerp is van Inbo Architecten. Urhahn maakte met de bewoners het stedenbouwkundig plan. Het project onderscheidt zich omdat vanaf het begin de toekomstige bewoners betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling en vormgeving van het plan. De betrokkenheid heeft geleid tot de vorming van een woon –en leefgemeenschap nog voordat het ontwerp was opgeleverd.

Ontwerpproces

Volgens de vak jury onderscheidt SPACE-S ontworpen door Inbo architecten zich door een opmerkelijke en grootschalige bottom-up aanpak. De jury is onder de indruk van het van lef en doorzettingsvermogen van de woningcorporatie om het ontwikkel- en ontwerpproces op deze manier in te steken. De inbreng van de bewoners heeft geleid tot een verbetering van de oorspronkelijke ontwerpuitgangspunten.

Publieksprijs voor Philipsdorp

De publieksprijs ging naar de renovatie van Philipsdorp door Woonbedrijf. Het ontwerp is van de Bouwhulpgroep. Met veel aandacht voor detail is de monumentale en karakteristieke woonwijk door Woonbedrijf nieuw leven ingeblazen. Beeldbepalende elementen zijn hersteld, zoals de raam- en kozijnindelingen, kleurstellingen, schoorstenen en erfafscheidingen. Voor het ontwerp tekende de BouwHulpgroep.

Dirk Roosenburgprijs

De Dirk Roosenburgprijs wordt sinds 1989 uitgereikt en is vernoemd naar architect Dirk Roosenburg. Hij werkte veel voor Philips en ontwierp de Admirant en het Natlab. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. De laatste jaren georganiseerd door het Architectuurcentrum Eindhoven. De prijs heeft als doel de kwaliteit van de gebouwde omgeving in de gemeente Eindhoven te bevorderen door middel van openbare discussie. Eerdere winnaars waren de Lichttoren en De Witte Dame.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.