Dirk Sijmons curator IABR 2014

Dirk Sijmons curator IABR 2014

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-06-2012

Landschapsarchitect en voormalig Rijksadviseur voor het Landschap Dirk Sijmons is benoemd tot curator van de volgende editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. De 6e IABR heeft als werktitel “URBAN by NATURE” en opent in mei 2014.

Centraal staat het ‘natuurlijke’ karakter van de stad als leefgebied van de mens. Door in te zoomen op de stofwisseling van het stedelijk organisme verkent de 6e IABR de relatie tussen stad en natuur. Tegelijkertijd kijkt zij naar de stad als natuur. De stad als natuur, als metabolisme, omvat niet alleen het gebouwde deel maar ook de wijdere omgeving, het landschap dat de materiële voorwaarde is voor onze stedelijke samenleving.

Dirk Sijmons heeft een uitgesproken visie op het thema: “Als we door de lens van de landschapsarchitectuur naar de stad kijken dan zien we dat we onze mondiale ecologische problemen alleen kunnen oplossen als we de problemen van de stad oplossen. En deze oplossingen komen pas echt binnen handbereik als we ze in termen van de stofwisseling van de stad weten te benoemen en onderzoeken.”

Op dit moment is de 5e editie van de IABR in Rotterdam en Almere nog te zien t/m 12 augustus.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.