Disco centrum Amersfoort van de baan

Disco centrum Amersfoort van de baan

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-12-2008

De langverwachte bouw van een discotheek aan de Westsingel in de Amersfoortse binnenstad gaat niet door. Amusementsbedrijf Krijco, dat eerder dit jaar al afzag van een dansgelegenheid aan het toekomstige Eemplein, durft de miljoenen investering niet aan. Dat heeft het bedrijf de gemeente laten weten.

De gemeente Amersfoort zegt in een verklaring dat Krijco de discotheek niet kan realiseren vanwege ‘gewijzigde marktomstandigheden en de verhoging van de kansspelbelasting’.

Het bedrijf bezit verspreid over het land gokhallen en cafés. Directeur Van Amstel van Krijco was dinsdag niet bereikbaar voor uitleg.

Bioscoop
Krijco kwam in 1997 voor het eerst met het plan een discotheek te vestigen in de voormalige Corso-bioscoop aan de Westsingel. Later werd besloten de oude bioscoop te slopen en een nieuw gebouw neer te zetten.

Het ontwerp dat de Utrechtse architect Versseput maakte, stuitte op veel weerstand. De Amersfoortse welstandscommissie gaf haar goedkeuring aan het ontwerp, maar een provinciale commissie verwierp het juist. Een naburige architect en een stedenbouwkundige begonnen een juridische procedure om te voorkomen dat het ontwerp gebouwd zou worden.

Dansgelegenheid
Volgens een woordvoerster van de gemeente is er donderdag overleg met Krijco. “Voor het college van burgemeester en wethouders staat onverminderd vast dat in Amersfoort een dansgelegenheid moet komen,” aldus de woordvoerster.

De geruchten dat Krijco af zou haken aan de Westsingel, gonsden al langer in en rond het stadhuis. Volgens deze geruchten zou het bedrijf op het braakliggende terrein de twee bestaande gokhallen uit de Arnhemsestraat en Utrechtsestraat willen onderbrengen.

Bron: AD.nl

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Welstand kraakt ontwerp disco

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.