Disney-stijl past niet bij Walcheren

Disney-stijl past niet bij Walcheren

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-12-2007

Middelburg en Vlissingen hebben een bijzonder plan in voorbereiding In het grensgebied tussen de beide gemeenten zal projectontwikkelaar Arcus iets gaat bouwen dat heftige reacties zal oproepen.

Het gaat om een complex van 258 woningen en appartementen in de vorm van een driehoekige burcht, zeven verdiepingen hoog en zijden van elk 170 meter. Om het idee van een burcht te versterken, wordt er ook een slotgracht aangelegd. En in de verdere toekomst wil Arcus daar nog enkele andere -iets kleinere- burchten neerzetten. Ze moeten als een lint van bolwerken het grensgebied tussen de gemeenten markeren.

Architect Sjoerd Soeters geeft direct aan dat de driehoeksvorm nog niet vaststaat. Momenteel werkt hij aan een gebouw in de vorm van een ster. Het wordt iets markants, zo benadrukt hij. Soeters maakte een aantal jaren geleden naam met een soortgelijk project in Den Bosch. Zo’n duizend woningen en appartementen zijn daar gegroepeerd in negen kastelen en het Slot Haverleij.

Sprookjeskasteel
Henk van Hunnik van de Stichting Het Zeeuwse Gezicht zegt, zonder het plan te kennen, dat een markant gebouw op de grens van de beide gemeenten heel goed kan. Volgens hem is dat gebied niet meer te verpesten, alleen nog te verbeteren.

Architect Johan de Koning van het Laboratorium voor Architektuur in Middelburg is het, wat dat betreft, met Van Hunnik eens. Daar kan volgens hem inderdaad een markant gebouw komen. Hij vraagt zich wel af of een ontwerp van Soeters daar op z’n plaats is. Want deze architect staat volgens hem bekend om z’n ‘Walt Disney-stijl’. Het schetsontwerp van Soeters stemt hem allerminst vrolijk. Hij weet dat dat soort ‘sprookjeskastelen’ populair zijn om in te wonen,.

Bron: Zeeuwse Provinciale Courant / Emile Calon

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.