dJGA wint Design and Health Award

Nieuws

dJGA wint Design and Health Award

Door: Petra Starink | 17-07-2017

De Jong Gortemaker Algra Architecten heeft de Design and Health International Academy Award 2017, in de categorie onder 40.000 m2 voor het nieuwe radiotherapiecentrum voor Haaglanden Medisch Centrum ontvangen. De prijs werd zaterdag uitgereikt in Wenen. Het radiotherapiecentrum van Haaglanden MC op de locatie Antoniushove concentreert verschillende oncologische zorg op één plek.

Binnen een gebouw van ca. 4.500 m2 zijn zeven bestralingsruimtes geplaatst waarvan 2 casco zijn opgeleverd voor toekomstig gebruik. In het gebouw zijn ook de kantoren en patiëntenfuncties gevestigd.

Ontwerp gericht op welzijn

De award focust zich op ontwerpen die “salutogenic designed” zijn, waarbij het welzijn van patiënten als staf centraal staat. HMC heeft gekozen voor een gezonde omgeving. Dit is binnen het gebouw bereikt door de bestralingsruimten bovengronds te plaatsen en veel daglicht naar binnen te laten. Er is gezorgd voor voldoende zicht op groen. Niet alleen voor de gebruikers van het gebouw zelf, maar ook voor de gebruikers van de naast gelegen gebouwen. Deze kijken nu uit op gegolft dakvlak bedekt met mos-sedum. Het gebouw werd 14 november 2016 in gebruik genomen.

Beeld: Rob van Esch

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.