Dobberend Bos officieel geopend

Nieuws

Dobberend Bos officieel geopend

Door: Petra Starink | 17-03-2016

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 maart is het Dobberend Bos in de Rotterdamse Rijnhaven officieel geopend. De 20 dobberende bomen deinen in hergebruikte oude zeeboeien op het water. Jeroen Everaert van kunstproducent Mothership, bedenker en uitvoerder van het Dobberend Bos, en Jorge Bakker, kunstenaar van de miniatuurversie In Search of Habitus, gaven het signaal om met een enorme kraan de laatste boei met boom in het water te laten zakken. Op de kade staat de 21ste boom om van dichtbij te bekijken. Het Dobberend Bos blijft minimaal vijf jaar in de Rijnhaven liggen. 

Bij de realisatie van het Dobberend Bos is grotendeels gebruikgemaakt van bestaand materiaal. Oude zeeboeien uit de Noordzee zijn hergebruikt. Hollandse iepen zijn beschikbaar gesteld door het Bomendepot van de Gemeente Rotterdam. 

Mothership is in 2005 door Jeroen Everaert opgericht, Vincent van Zon staat sinds 2014 als Managing Partner eveneens aan het roer. Het Rotterdamse bedrijf,- bekend van de plafondschildering in de Rotterdamse Markthal – ontwikkelt kunstprojecten voor openbare ruimtes.  Voor dit jaar staat de herontwikkeling van de voormalige C&A passage bij het Damrak in Amsterdam op de agenda.

Lees ook het PREMIUM artikel Openbare Kunst  geschreven door Jeroen Junte over het Rotterdamse bedrijf Mothership.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.