Dobberend bos

Actualiteiten, Nieuws

Dobberend bos

Door: Petra Starink | 27-01-2016

Op 16 maart tijdens de Nationale Boomfeestdag vindt de officiële onthulling plaats van het Dobberend Bos in de Rotterdamse Rijnhaven. Vanaf dat moment drijven er twintig bomen op het water. Het project wil aandacht vragen voor klimaatverandering, innovatie, kunst en het belang van groen voor stadsbewoners. Het idee ontstond in 2012 bij Jeroen Everaert, oprichter van Mothership.

Jeroen Everaert was bekend met de installatie In Search Of Habitus van kunstenaar Jorge Bakker: een met water gevuld aquarium waarin dobbers met schaalmodel bomen dobberen. Hij vroeg zich af of dit realiseerbaar zou zijn in werkelijk formaat. Everaert zocht naar mensen en middelen om dit ambitieuze plan te verwezenlijken. Partners, waaronder Gemeente Rotterdam, Groenbedrijf GKB, de Technische Universiteit Delft en Hogeschool Van Hall Larenstein, helpen bij de verdere uitwerking. CityLab010, stimuleringsplatform voor innovatie van de Gemeente Rotterdam, maakt door zijn substantiële bijdrage de realisatie mogelijk.

Hergebruik

Bij de realisatie van het Dobberend Bos is grotendeels gebruikgemaakt van bestaand materiaal. Oude zeeboeien uit de Noordzee zijn hergebruikt. Hollandse iepen zijn beschikbaar gesteld door het Bomendepot van de Gemeente Rotterdam.

Sponsoring

Bedrijven en particulieren kunnen bijdragen aan het project. De sponsoring bedraagt € 5.000 per boom. Op de kade komt de 21ste boom met boei (het eerste prototype) waarop de logo’s en namen van de sponsors vermeld staan.

Lees ook het PREMIUM artikel Openbare Kunst uit ArchitectuurNL  geschreven door Jeroen Junte over het Rotterdamse bedrijf Mothership.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.